Open-source: wat is dat eigenlijk?

Open-source is een term die steeds vaker gebruikt wordt tegenwoordig. Meer en meer bedrijven kiezen voor bijvoorbeeld een open-source website. Maar wat is open-source eigenlijk? Is open-source wel veilig? En heb je nog wel controle over je eigen website? Waarom kost de ontwikkeling van een open-source website nog altijd geld?
In onderstaand filmpje wordt aan de hand van enkele eenvoudige voorbeelden uitgelegd wat open-source is en waarom je dit zou gebruiken.

Controle over je website

Met een open-source website houd je altijd zelf de controle over wat er op de website zichtbaar is en hoe het wordt gepresenteerd. Open-source betekent dat je een basis gebruikt die is ontwikkeld en uitgewerkt door anderen, maar je hebt zelf altijd de vrijheid om zaken toe te voegen, aan te passen en in te richten zoals dat voor jou het beste is.

Veiligheid van open-source

Open-source betekent dat iedereen toegang heeft tot de broncode, maar dit betekent niet dat het daardoor onveilig wordt om open-source te gebruiken. Integendeel, aan een open-source project werken meerdere mensen mee waardoor veiligheidsproblemen sneller en beter worden ontdekt en gerepareerd.

Open-source is niet gelijk aan gratis

Enkel de basis van een open-source website is gratis. Maar de website moet nog altijd gebouwd en onderhouden worden. Ook zullen er aanpassingen nodig zijn specifiek voor jouw bedrijf zodat elke functionaliteit beschikbaar is.

Ook iSide gebruikt open-source systemen voor het bouwen van websites, namelijk WordPress.

Advies nodig over jouw website of online marketing?